Författare och journalist

Äntligen! 

Varför finns det inget program liknande Babel fast för barn- och ungdomsböcker? Det är det många som länge har frågat sig. Om vi ska höja statusen på läsning för barn och unga måste vi också lyfta fram böcker för den målgruppen. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck är två författare som tröttnade och tog saken i egna händer. De har satt igång projektet Bladen brinner, en podcast där barn- och ungdomsböcker diskuteras och de första avsnitten sänds i höst!

Så här skriver de på sin sida: 

När tittade du senast på ett teveprogram som gav dig tips på en hel hög bilderböcker du gärna skulle vilja läsa för ett barn? När lyssnade du senast på ett radioprogram som analyserade en ungdomsbok på samma allvar som om det hade varit en bok för vuxna? När såg du recensioner av kapitelböcker för nioåringar breda ut sig på sida efter sida i en dagstidning? Det var ett bra tag sedan, va? 

Exakt.

Vi vill starta podcasten ”Bladen brinner” för att vi saknar ett levande samtal om barns och ungas böcker. 

Vi vill fylla det med intressanta intervjuer, reportage, diskussioner och boksamtal, och vi vill rikta programmet till vuxna. Föräldrar, lärare, bibliotekarier, snälla fastrar, engagerade morfäder, allmänt intresserade … Varje bok som till slut hamnar i händerna på ett barn har på något sätt passerat förbi en vuxen. Och hur i hela friden ska man kunna hitta böcker till barnen, om det aldrig snackas om dem?

Bladen brinner på facebook >>

Mer info om Bladen brinner här >>

Podcast frö barn- och ungdomsböcker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.