Författare och journalist

Just nu sitter jag med redigering av två lättlästa manus. En kapitelbok för 9-12 år som kommer ut på Nypon Förlag i höst och en lättläst faktabok för vuxna som kommer på Vilja Förlag, också i höst. Det är en stor lyx och väldigt roligt att få jobba ihop med duktiga redaktörer och bolla texten fram och tillbaka för att få fram det allra, allra bästa ur den, älskar sånt nördigt mycket! Till barnboken ska det även vara illustrationer och  jag och illustratören försöker gemensamt leta oss fram till hur karaktärerna ska se ut och vilka scener som ska illustreras. Sen, när vi spikat det, börjar han jobba med bilderna. 

Det kommer också en pixibok till hösten på Bonnier Carlsen, Noel börjar på fotboll. Där har vi under hösten som gått tittat på skisser hur karaktärerna ska se ut och vi fick ett stort urval med urfina bilder från illustratören att välja bland. Nu är Noel och hans pappa spikad och vi väntar på att få se mer färdiga illustrationer av scener ur boken. 

Det var de antagna manusen det. Nu till de jag skriver på.

Har slitit under hösten med att gå igenom ett ungdomsmanus för andra gången och haft otroligt fin och bra hjälp av Anna Jakobsson Lund som läst och kommit med ovärderliga tips och idéer som kan förbättra texten. För det är ju det skrivande handlar om, att bearbeta och skriva om, igen och igen,  för att göra texten så bra som möjligt. Och att få någon annans kloka ögon på den är både nödvändigt och ovärderligt. Mina båda vapendragare Linda Karlsson och Ylva Gustin Norberg är förstås också med i den processen. Vi byter texter, diskuterar och funderar.  Skriver om och skriver om igen. Förhoppningsvis blir vi klokare, smartare, bättre :).
Vi får se var det landar någonstans med just det här manuset. 

Just nu har jag satt igång med ett annat ungdomsmanus vars ursprungsidé legat och skvalpat i bakhuvudet under ett par års tid. Nu kändes det plötsligt läge att gå igång med den och det blir mörker, kärlek, vardag och ett oförklarligt försvinnande. 

Och så ett gäng andra idéer som jag skriver på lite vid sidan av. 

 

15875760_250139585415104_4263932966125699072_n(1)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.