Jag är en textnörd

Så är det. Som jag tidigare skrivit håller vi på att redigera och gå igenom manusen till två av de lättlästa böcker som kommer i höst på Nypon Förlag och Vilja Förlag och sista korrläsningen närmar sig. Och jag vet att många tycker att redigeringen är den tristaste och jobbigaste biten med att vara författare. Mala igenom texten tusen gånger liksom … Men jag älskar att pilla med text! Göra om, förbättra, stryka, skriva till, tänka över. Och att dessutom få bolla texten fram och tillbaka med en duktig redaktör gör ju det hela ännu roligare. Vi funderar på namn, ska de heta så här, är det bra, lätt, för svårt? Vi funderar på om det är okej att pappan gör som han gör, eller blir det stereotypiskt? Kan en farmor vara sådär som hon är i den här boken och måste vi förklara varför det inte finns någon mamma eller kan man skita i det? 

Och sen när allt är klart och man inser hur fin texten har blivit av allt petande och fixande, ja, då vill man ju bara sätta tänderna i nästa text och göra om hela manövern.

Nördigt? Ja, absolut. Och jag rekommenderar det verkligen.

Resultatet kommer i höst i form av den lättlästa boken “Vandrande pinnar på rymmen”, för folk i åldern 9-12, samt i den lättlästa boken “Samira i kassan” som är första delen i en lättläst faktaboksserie om yrken för vuxna.

Håll fokus! Om jag var ett djur skulle jag lätt välja uggla. Flyga ljudlöst, skarp blick, superfokuserad, gillar natten. Det enda som skulle kännas lite jobbigt är dieten …