Författare och journalist
Här kommer några tips på bloggar, poddar och tugg som fokar på böcker och läsning, framför allt barn- och ungdomsböcker förstås.

Agnes bokblogg är en blogg om barn- och ungdomsböcker. Det finns många sådana bloggar men väldigt ofta drivs de av en vuxen läsare.  Den här skiljer ut sig eftersom Agnes Lindholm är 15 år.  Hon lägger ut både recensioner och författarintervjuer och bloggen är väl värd ett besök. 

Barnens bibliotek är en annan bra sajt som riktar sig mestadels till barn och unga, men det finns mycket att hämta även för vuxna. Sajten är gratis och utan reklam. Här finns det mängder med boktips, intervjuer med författare, skrivhörnor där man kan skicka in egna texter och mycket mer.

Bladen Brinner är en podcast som jag tjatat om förut, men den är värd att tjatas mer om. Författarna Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo pratar om litteratur för barn och unga. Programmet är riktat till vuxna och blandar  intervjuer, reportage och boksamtal med boktips och bevakning av allt från bilderböcker till ungdomsböcker. “Pyttelite som om teveprogrammet Babel har gått och blivit ett radioprogram. Och bara, bara, bara handlar om barn- och ungdomsböcker”, som det står på deras webbsida. Nytt avsnitt varannan torsdag.

Boktugg.se är en sajt som bevakar bokbranschen. De kollar på vad som är på gång och inne just nu och siar även om hur det kommer att se ut i framtiden. De skriver om trender, författare, förlag, bokhandlare och allt annat som berör personerna bakom böckerna. Nyhetsbrev varje vecka.

Kulturkollo.se är en bloggkollektiv med åtta bokbloggare. Olika teman varje vecka och det finns givetvis spaning på barn- och ungdomsböcker, annars hade de inte fått vara med i listan här  🙂 

Litteraturmagazinet, en fristående journalistisk nättidskrift som bevakar litteratur. Här finns författarintervjuer, artiklar, recensioner, krönikor, essäer och debatt. Tidskriften är religiöst, kommersiellt och politiskt obunden. Här kommer man direkt till avdelningen om ungdomsböcker, och här till avdelningen om barnböcker.

 

 

narrative-794978_960_720

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.