Skip to content

Mumien i spökhuset

Lättläst kapitelbok från 9 år 
Nypon Förlag, 2018

Frodo och hans storasyster Ebba ska åka till nöjesparken. Pappa åker med. Och farmor, så klart. De ska testa det nya åket, och så ska de gå till spökhuset. Fast pappa vill bara kasta pil. Frodo och Ebba älskar spökhuset. Men i dag blir det inte riktigt som de har tänkt sig …

Fristående fortsättning på Vandrande pinnar på rymmen. I böckerna om Frodo Öberg har författaren Linda Åkerström jobbat med humor. Det kan vara härligt att läsa något som får en att skratta. Det måste inte innebära att man skrattar högt, det kan räcka att det kittlar lite i mungiporna. Bäst blir det om den skrattiga känslan stannar kvar i kroppen ett tag efteråt och får en att bli på bra humör. Böckerna visar att farmödrar kan vara moderna och pigga, att pappor kan vara ängsliga och rädda, och att syskon kan se olika ut.

 

Mumien i spökhuset är en fristående fortsättning på Vandrande pinnar på rymmen. Vi möter igen Frodo Öberg, hans syster Ebba, deras pappa och farmor. Boken utspelas under en dag då de gör ett besök på ett nöjesfält. Farmor och barnen vill pröva allt, men pappan i familjen vill helst slippa åka alla typer av karuseller och annat hemskt. Han är duktig på att kasta pil och vinna priser, men i övrigt ganska feg. Farmor är vild och smått galen, en helt underbar person. […]

En bra bok om en ensamstående förälder där farmor finns som en stötta för sina barnbarn. Att man försiktigt kan träna sådant man är rädd för visas på ett fint sätt av författaren Linda Åkerström.

En bok med korta meningar och mycket dialog som underlättar läsningen. Den härliga humorn och spänningen skapar läslust. […] Sven Anderssons färgglada illustrationer bidrar till att skapa en positiv läsupplevelse.

Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 21/2018

 

NYFIKEN PÅ MER? 
Provläs en liten bit HÄR

BESTÄLL BOKEN
Adlibris
Bokus
Direkt från Nypon förlag