Skip to content

Ödeckarna – Ingen vanlig tjuv

9-12 år, deckare
Idus förlag, 2013

 

Engla stirrar på fimpen. Den har landat precis framför henne. Hon blundar och bara väntar på att han med ett ilsket vrål ska dra fram henne ur buskarna. Hon känner de andras kroppar nära sig och kan nästan höra hur fyra hjärtan dunkar i takt.

 

Sommarlovet har börjat. Engla är äntligen i sommarstugan på Ön i Hedesunda och kan träffa de andra i Ödeckargänget igen. Lollo, som jämt läser böcker, Oskar, som är smartare än någon annan och Jonas förstås, snälla fina Jonas som alltid ställer upp och bryr sig.
Allt är sig likt, förutom att det plötsligt börjar försvinna pengar i byn. Både här och där.
Engla, Jonas, Lollo och Oskar kan inte låta bli att försöka ta reda på vem det är som stjäl pengar. Att Englas pappa är polis är inte till någon större hjälp. Han använder det mesta av sin semester till att dricka öl och Engla vill helst slippa vara hemma. Hon är i stället med Ödeckargänget så mycket som möjligt, och under sommarlovets första vecka hamnar de mitt i ett farligt äventyr.

 

Det är flyt i berättelsen och den drivs hela tiden framåt på ett sätt som gör att man vill se hur det ska gå.

Berith Svensson BTJ 

 

“Jag gillar Åkerströms sätt att skriva. Hon skildrar miljöer och situationer på ett sätt som gör att man lätt lever sig in i historien. En lättläst barn/ungdomsbok utan glorifiering av världen, t.ex. med inslag av hur det kan vara att ha en förälder med alkoholproblem. Passar både min 6-åring, 10-åring och mig själv.” 

Boktipset.se

 

NYFIKEN PÅ MER?

Provläs en liten bit här >>


BESTÄLL BOKEN
Adlibris
Bokus

 

1 Comment

  1. Barnbokskatalogen | Linda Åkerström
    20 februari, 2016 @ 15:23

    […] Ödeckarna – Ingen vanlig tjuv […]