Skip to content

Vandrande pinnar på rymmen

Lättläst kapitelbok från 9 år 
Nypon Förlag, 2017

 Lättläst bok för barn. Vandrande pinnar på rymmen. Nypon förlag

Frodo ska få köpa djur. Vandrande pinnar. Farmor har hittade en tant på internet som säljer. Tillsammans med farmor, pappa och storasyster åker Frodo dit på utflykt. De stannar på vägen och fikar och Frodo börjar bli nervös när de närmar sig. Tänk om pinnarna inte är ett bra husdjur?

Men Frodo behöver inte vara orolig, de vandrande pinnarna är precis så fina som han hoppats. Pappa däremot, han börjar lite rädd, vilket bara blir värre när pinnarna rymmer …

 

Vandrande pinnar på rymmen är en fin road trip-bok fylld av familjekärlek. Boken visar att farmödrar kan vara moderna och pigga, att pappor kan vara ängsliga och rädda, och att syskon kan se olika ut. Den visar också att även vandrande pinnar kan bli fina husdjur!

 

Vandrande pinnar på rymmen är en kärleksfull bok om en familj med en tuff, modern farmor och en pappa som är rädd för insekter. […] Frodo, yngste sonen har önskat sig vandrande pinnar och har hittat en försäljare på nätet. Hela familjen åker dit, pappan mycket motvilligt. Ett tema i boken är att alla är rädda för olika saker, men att man kan bearbeta sin rädsla.

På hemvägen har de stannat på en Loppis och när de kommer tillbaka till bilen har alla de vandrande pinnarna försvunnit ur lådan. Det bli en både spännande och humoristisk skildring innan alla, nästan alla, kommit till rätta och man kan fortsätta resan hem.

Illustrationerna av Sven Andersson är realistiska och uttrycksfulla. Insmugna i berättelsen är även en hel del fakta om djuren, vilket är mycket bra. […]

Helhetsbetyg: 5 av 5

Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 22/2017

 

NYFIKEN PÅ MER? 
Provläs en liten bit HÄR

BESTÄLL BOKEN
Adlibris
Bokus
Direkt från Nypon förlag