Skip to content

Samira i kassan

Lättläst från 15 år och vuxna, del i serien VILJA JOBBA
Vilja Förlag, 2017

Lättläst bok om yrken, ingår i serien Vilja jobba. författare Linda Åkerström, Vilja förlag

 

Samira har fått jobb i en matbutik. I boken får vi följa henne den första tiden på den nya arbetsplatsen. Hanna, som har jobbat länge i butiken, visar Samira hur allt ska göras.

Hur man packar upp varor. Vad man gör i mejeriet, bageriet och i charken. Hanna förklarar också vad alla nya ord betyder. Allt går bra, men Samira oroar sig för att prata med kunderna och att sitta i kassan. Hon vet att hon måste våga, fastän det känns svårt!

 

Boken ingår i serien VILJA JOBBA. Läsaren får en inblick i vad den som jobbar i matbutik gör och får lära sig yrkesspecifika termer.

 

Det här är en lättläst fackbok där yrkesspecifika termer, som växel och streck-kod, förklaras i en löpande berättelse med positiv grundton. Samira visas runt i butiken av Hanna som jobbat där länge och kan tala om hur allt fungerar. Läsaren kan identifiera sig med Samira även om man inte själv är ny i Sverige, vi har ju alla någon gång kommit till en ny plats; nytt jobb eller ny skola. […] Det handlar om hur man kan övervinna osäkerhet, genom att öva och med litet hjälp av en ny vän. En liten bok man blir glad av.

Pia Lindestrand, BTJ-häfte nr 22/2017

 

NYFIKEN PÅ MER? 
Provläs en liten bit HÄR

BESTÄLL BOKEN
Adlibris
Bokus
Direkt från Vilja förlag