Workshop för mellanstadiet

I sommar håller jag i två veckors skrivar-workshop för sommarlovslediga mellanstadiekids på fritidsgården Gluggen i Arboga! Första veckan är nu avklarad och det har varit fullt pådrag av skriv- och läsintresserade barn, kul! Vi har gjort olika uppgifter och övningar varje dag. Haikudikter, dagböcker som någon påhittad person skrivit, skrivit berättelser utifrån vad man tror finns i en ask, snackat favoritböcker och gjort tavlor av dem, pysslat bokmärken, skrivit berättelser till skrivartävlingen på www.barnensbibliotek.se  och mycket mer. Vi har dessutom kommit igång med en bokcirkel där alla ska läsa Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn. En riktig rysare, få se hur många som vågar ända till slutet …

Andra veckan blir vecka 27 och för dig som vill komma och prova är det bara att dyka upp på Gluggen. Jag är där måndag till torsdag mellan klockan 13.00 och 16.30 under vecka 27. 

Heja alla ni som varit med under den här första veckan, hoppas vi ses mer!

Bild från dagens skrivar-workshop! Idag är uppgiften: Vad tror du finns i den här asken? Skriv en berättelse och gör ett snyggt omslag till boken. Vi har också bestämt bok till bokcirkeln ... Bu!  Några av alstren från veckans sista skriv-workshop för sommarlovskids! Dagens skrivuppgift: Skriv dagbok, men inte din egen utan någon annans ... Vi har också jobbat vidare med berättelserna till skrivtävlingen på barnensbibliotek.se, snackat favoritböcker och gjort tavlor på dem samt gjort ett gäng med monsterbokmärken.